PVC Zimski vrt

PVC Zimski vrt

Svejedno da li se radi o zatvaranju terase, balkona ili o pokrivanju bazena, sistemi za PVC zimske vrtove mogu se savršeno prilagoditi svakom okolišu.

Prošireni prostor dnevnog boravka, zelenog i udobnog za stanovanje u svako doba godine - mnogo toga govori o zimskom vrtu. S' THYSSEN POLYMER sistemom profila moguć je svaki oblik gradnje, od malih dograđenih prostora uz kuću do samostalno stojećih paviljona.

Ugodna svjetlost praćena isto tako ugodnom toplotom i korištenje vrta u toku cijele godine poboljšava kvalitetu života. Zimski vrt je ukras Vaše kuće, povećava stambeni prostor, a vrijednost i ljepota Vašeg interijera i eksterijera dolaze do izražaja. Ima nekoliko razloga koji idu u prilog investiranju u zimski vrt. Prošireni prostor dnevnog boravka, zelenog i udobnog za stanovanje u svako doba godine - mnogo toga govori o zimskom vrtu. Međutim, pri planiranju ipak treba uzimati u obzir više faktora: adekvatan krovni sistem i oblik krova, pravilna zaštita od sunca, dobro provjetravanje, odgovarajući prozorski sistem, adekvatno staklo i naravno odgovarajuće pripreme temeljne konstrukcije - dobra montaža pri tom, je "kruna" svega.

Savjeti

Priča o protuprovalnim vratima

Još iz vremena kada je sišao sa stabla i naselio prve pećine, čovjek ima potrebu za jednim mjestom koje bi zvao svojim i u koje bi se svakodnevno povlačio tražeći mir i sigurnost. Vremena su se mijenjala, tehnologija razvijala, ali potreba za privatnim prostorom, izoliranim i osiguranim od vanjskih utjecaja je ostala elementarna potreba svakoga od nas. A ako je vjerovati Darwinu, ostati će i još neko vrijeme.

Opširnije...  

Provjetravanje prostorije

PVC stolarija onemogućava pojavu plijesni na zidu kao kod drvene stolarijeZbog današnjeg ubrzanog ritma života, buke, tehnologije koja nas okružuje, kad krećemo u gradnju poslovnog ili stambenog objekta, svi težimo tome da nam bude osiguran mir, pa od stambenih objekata gradimo prave male izolirane zabrtvljene utvrde.

Opširnije...  

PVC stolarija s LOW-E staklom

PVC stolarija s LOW-E staklomArhitektura bez obilja staklenih površina ugrađenih u PVC stolariju danas je gotovo nezamisliva. Rezidencijalne četvrti kao i uredski prostori koji obiluju svjetlom imaju veliku ulogu u kvaliteti života u današnjem svijetu. Međutim, svjetlom okupani prostori imaju dvije manjkavosti, ljeti se pregrijavaju, a zimi ih je teško ugrijati.

Opširnije...  

Vaša lokacija:

Naslovnica | Proizvodi | PVC Zimski vrt